[qutebrowser] qutebrowser refuses to start after switching from archlinux to artix linux

Uli qbu at fluxnetz.de
Wed Aug 28 19:09:24 CEST 2019


Hello together,

i recently switched from archlinux to artix linux. (following the migration guide)

Since then qutebrowser refuses to start with the following error message:

Traceback (most recent call last):
  File "/bin/qutebrowser", line 5, in <module>
    from pkg_resources import load_entry_point
  File "/usr/lib/python3.7/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 3250, in <module>
    @_call_aside
  File "/usr/lib/python3.7/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 3234, in _call_aside
    f(*args, **kwargs)
  File "/usr/lib/python3.7/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 3263, in _initialize_master_working_set
    working_set = WorkingSet._build_master()
  File "/usr/lib/python3.7/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 583, in _build_master
    ws.require(__requires__)
  File "/usr/lib/python3.7/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 900, in require
    needed = self.resolve(parse_requirements(requirements))
  File "/usr/lib/python3.7/site-packages/pkg_resources/__init__.py", line 786, in resolve
    raise DistributionNotFound(req, requirers)
pkg_resources.DistributionNotFound: The 'qutebrowser==0.5.0' distribution was not found and is required by the application

Has any one an idea whats wrong or where to search?

(Things like reinstall all needed python, qt and the qutebrowser package did not help btw.)


Thanks a lot to all :-)

Uli


More information about the qutebrowser mailing list