Slow Qutebrowser

Abraham Baker z1693060 at students.niu.edu
Fri Oct 23 14:17:16 CEST 2015


I ran pacaur, and while the non-AUR packages upgraded well, there was
apparently 'nothing to do'  for the AUR packages even though I have a
(slightly) older qutebrowser.

On Fri, Oct 23, 2015 at 7:08 AM, Abraham Baker <z1693060 at students.niu.edu>
wrote:

> This is strange: I thought I already updated qutebrowser, but it still
> shows up as version v0.4.0.  I'm using pacaur to keep it up to date; maybe
> this is a bad idea?  I'll try updating again and see what happens.
>
>
> qutebrowser v0.4.0
> Git commit: v0.4.0-220-g55efd13 (2015-10-04 18:33:37 +0200)
>
> CPython: 3.5.0
> Qt: 5.5.0, runtime: 5.5.1
> PyQt: 5.5
> Style: QFusionStyle
> Desktop: None
> sip: 4.16.9
> colorlog: no
> colorama: no
> pypeg2: 2.15
> jinja2: 2.8
> pygments: 2.0.2
> yaml: 3.11
> Webkit: 538.1
> Harfbuzz: old
> SSL: OpenSSL 1.0.2d 9 Jul 2015
>
> Frozen: False
> Platform: Linux-4.2.3-1-ARCH-x86_64-with-arch, 64bit
>
>
>
> On Thu, Oct 22, 2015 at 11:42 PM, Florian Bruhin <me at the-compiler.org>
> wrote:
> >
> > Hey,
> >
> > * Abraham Baker <z1693060 at students.niu.edu> [2015-10-22 22:55:08 -0500]:
> > > Today I was composing an email in Gmail when the browser slowed to the
> > > point of being barely useable.  I took a screenshot of htop (username
> > > redacted):
> > >
> > >
> > > I closed qutebrowser and killed the remaining processes using htop,
> and now
> > > qutebrowser is working at full speed again (though the swap hasn't
> fully
> > > emptied yet).
> > >
> > > I'm using qutebrowser-git on Arch, and I updated recently (though I
> didn't
> > > see qutebrowser in the list of updates on the last update).
> > >
> > > Is there anything in a recent update or something I might be
> inadvertently
> > > doing that would cause this to happen?
> >
> > Those kind of things are typically bugs in QtWebKit, the underlying
> > rendering engine - not in qutebrowser itself. What Qt version are you
> > using? (See :open qute:version).
> >
> > There was an issue regarding extreme memory consumption fixed with
> > Qt 5.4.2 - so if you're on that or something newer, I have no idea how
> > this happened.
> >
> > I'm sorry I can't help you much - things hopefully will get a lot
> > better in the future with the QtWebEngine/Chromium backend:
> >
> > https://github.com/The-Compiler/qutebrowser/issues/666
> >
> > Florian
> >
> > --
> > http://www.the-compiler.org | me at the-compiler.org (Mail/XMPP)
> >    GPG: 916E B0C8 FD55 A072 | http://the-compiler.org/pubkey.asc
> >          I love long mails! | http://email.is-not-s.ms/
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://lists.schokokeks.org/pipermail/qutebrowser/attachments/20151023/34fd771e/attachment.html>


More information about the qutebrowser mailing list